Drie Heerlijke Recepten uit de Stoomoven
Gezond, smaakvol en makkelijk – ontdek hoe veelzijdig koken met een stoomoven kan zijn.
Van vis tot vlees tot volledig plantaardig: deze drie originele recepten brengen jouw keuken tot leven.
🐟 Zalm met Citroen, Dille en Venkel
Voor 2 personen
Ingrediënten:
- 2 moten verse zalm (ca. 150 g)
- 1 venkelknol, in dunne plakken
- 1 citroen, in schijfjes
- 1 eetlepel verse dille, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout & peper naar smaak
Bereiding:
- Meng de olijfolie met de dille, zout en peper. Wrijf de zalm hiermee in.
- Leg de venkel en citroen in een stoomovenpan als een bedje. Plaats de zalm erbovenop.
- Stoom 15 minuten op 85°C.
- Serveer met krieltjes of een groene salade.
Tip: Een beetje witte wijn in het waterreservoir (indien toegestaan) geeft extra aroma.
🥩 Malse Kipfilet met Rozemarijn & Knoflook
Voor 2 personen
Ingrediënten:
- 2 kipfilets
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 eetlepel verse rozemarijn, gehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- Sap van ½ citroen
- Zout & peper
Bereiding:
- Meng alle ingrediënten en marineer de kip 30 min. in de koelkast.
- Plaats in een geperforeerde stoomovenpan.
- Stoom 20 minuten op 90°C.
- Laat 5 minuten rusten voor het aansnijden.
Lekker met worteltjes en romige aardappelpuree.
🌱 Vegan Gevulde Paprika’s met Quinoa en Tahinsaus
Voor 2 personen
Ingrediënten:
- 2 rode paprika’s, gehalveerd en ontpit
- 100 g quinoa
- 1 kleine courgette, in blokjes
- 1 lente-ui, fijngesneden
- 1 tl komijn
- 1 el olijfolie
- Voor de tahinsaus:
- 1 el tahin
- 1 el citroensap
- 1 el water
- Snufje zout
Bereiding:
- Kook de quinoa en meng met courgette, lente-ui, komijn en olijfolie.
- Vul de paprika’s met dit mengsel.
- Stoom 20 minuten op 100°C.
- Meng de ingrediënten voor de saus tot een glad geheel.
- Serveer de paprika’s met de tahinsaus eroverheen.
Variatietip: Voeg kikkererwten toe voor extra bite.
📌 Bewaartip:
Stoomgerechten zijn ideaal om in te vriezen. Laat eerst volledig afkoelen en verpak luchtdicht. Zo heb je altijd een gezonde maaltijd bij de hand.